dissabte, 12 de setembre del 2015

11-S/2015: Granollers/Barcelona



Els de l'autobús número 1 organitzat per l'ANG d'altres imatges 
de la Via Lliure a la Meridiana de Barcelona. Foto/ Paco Monja


Granollers, 11-S/2015, 13,30 hores, estació d’autobusos de l’Avinguda del Parc. “Els de l’ANC/Òmnium han organitzat 10 autobusos per poder anar a la manifestació de la Via Lliure. El nostre, de Sagalés, és el número 1. Està totalment ple. Quin ambient tan maco! Hola, hola, que tal... Marxem tot just a les dues del migdia. Cap a Barcelona! Visca l’11 de Setembre! Estem fent història. Avui Granollers viu un dia especial. Hem fet bé venint en autobús. D’aquí una hora estarem a Barcelona. Oh, quanta gent! Quina gentada! Mai no hauria pensat que veuria això. És impressionant. Passen uns minuts de les tres de la tarda i no arribem encara al nostre destí.


Aquesta estona d’espera em desespera i em cansa una mica, però... Mira quants helicòpters! Goita, els Xics de Granollers! Oh, Aumedes per la Meridiana! Voleu xocolata! Hem d’agafar forces. Algú sap on es pot fer un riu? Aquell que va amb l’estelada no és... I aquell no és...  Mira, sí... aquell de l’estelada gran és... Quina emoció! Ja ens han fet la foto! Per RAC 1 diuen que és impressionant i que tota la Meridiana és plena de gom a gom. Escolta Rajoy. Escolta Santamaria. Europa ens mira. Els catalans som diferents. Ja n’hi ha prou. In, inde, independència ja, in, inde, independència ja... Mira nen, mira nena, mira avi, mira àvia, mira pare, mira mare... Quanta emoció! Podrem dir que hem estat i que hem participat activament en un 11-S històric. Ja han passat dues hores des de la cinc de la tarda. Parlen els polítics. S’escolta malament a través de la megafonia general.


Diuen els de la ràdio que hi ha hagut més de dos milions de persones. Impressionant. Vols dir que som tants? Ja ho sabrem demà. Els de La Razón diuen que hi ha hagut milers de persones. Tot ha anat bé. Hem de tornar a casa. Ja ho veurem per la tele. Els del bus número 1 que esperin al costat del centre Hipercor. Són les vuit... La Meridiana recupera la normalitat de mica en mica. Arriba el nostre autobús, el de can Sagalés número 1. Falten els Floreta... però hem de marxar. Recordeu que diumenge al migdia hi ha un acte especial per a celebrar la col·locació de l’estelada a la rotonda de Can Bassa, una estelada que ens han robat... Gràcies a tots i esperem que l’any que ve no hàgim d’organitzar viatges especials com aquest. Sí, sí, això voldrà dir que som independents. Visca Catalunya lliure! Quin dia! Quines ganes tinc d’arribar a casa! Adéu a tots. Fins una altra”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada