dilluns, 25 de maig del 2015

Granollers/24M: l'alcaldia com a objectiu - SOBRE EL 24M

GRANOLLERS: SOBRE EL 24M


Josep Mayoral abraça Anna Maria Palé. Foto / MP

Pintada al CAP del centre. Significat? Autor? Foto / PM


Són 2/4 d'1 de la nit del 25M. El 24M  ja és història. Després de finalitzada la jornada electoral m'ha tocat seguir per AraGranollers la nit electoral, como també ho han fet d'altres companys de Ràdio Granollers, VOTV, El 9 Nou... 

Després de 2/4 de vuit del vespre, he sortit de casa (poca gent al carrer) i m'he passat per la seu de Crida per Granollers-CUP. Encara era massa d'hora i la nit electoral acabava de començar,
A 3/4 de nou del vespre, a la seu d'ERC-Acció per Granollers, hi havia opinions diverses sobre la situació: por, temor... Primeres declaracions de Jaume Profitós per VOTV sobre la comarca, Granollers... Prudència, molta prudència. Passats uns minuts... parlo amb Pep Mur. La nit serà llarga em diu, mentre escolta a cau d'orella: "ERC va bé, però els socialistes van encara millor".

Passades les 9, a la seu de Ciutadans, encara no han obert les portes. El seu candidat, Enric Meseguer, està recollint dades. Els companys de VOTV entrevisten un representant de Ciutadans i tot sembla que pinta bé per a ells.

A dos quarts de 10 a la seu del PSC de Granollers, situada al carrer Marie Curie, les emocions són a flor del WhatsApp i algú demana des del partit contenció i prudència quan s'anuncia que es possible que els de Mayo treguin... 14 regidors.  I tothom és prudent i humil. A prop de la sala de resultats, a la sala del màquines del PSC, Mayo i Roman Ruiz s'abracen efusivament prop de les 10. Resulta gairebé impossible no donar via lliure a les emocions. A les 22,15 hores, Mayoral i la seva dona Roser, agafats de la mà, fan acte de presència a la sala dels resultats. Mayo s'emociona davant amics, companys, familiars, afiliats... És l'hora de les abraçades i els petons... I de les llàgrimes... Fins i tot Mayo es troba amb l'abraçada de José Maria Moya, candidat del PP, que ha obtingut uns dolentíssims resultats si tenim en compte que comptaven amb 4 regidors i ara tindran un, Mayo agraeix el gest de Moya i segueix fent abraçades i petons. N'hi ha moltes i totes significatives, com la que es fa amb l'Anna Maria Palé, la seva mare política. En la seva intervenció Mayo parla de ciutat, projectes, ciutadans, confiança, diàleg, abraçades, petons, 19.000 timbres tocats, responsabilitat, 1.016 propostes de ciutat, companys, equip... Segueixo les entrevistes de Mayoral a Ràdio Granollers i VOTV que li fan els periodistes i companys Elisenda Cuquet i Dani Agudo... Les abraçades i petons, segueixen i segueixen...

Abandono la seu del PSC -on algú m'ha recordat amb carinyo que ho tinc difícil per guanyar-me la vida com a analista polític tenint en compte que havia fet pública una porra en la qual donava 11 regidors als de Mayo-  i em retiro cap a casa per fer la crònica d'urgència per AraGranollers digital. 

Durant el temps que faig el camí penso en els resultats: 4 de CiU, 3 d'ERC, 2 de Ciutadans, 2 de la Crida per Granollers-Cup, 1 del PP... A la meva porra... només he encertat els resultats de Ciutadans, Guanyem Granollers i VOX-Família i Vida. Quin futur m'espera com a analista i estadista! Déu meu! Tot just arribar a casa els primers missatges personals que envio són de felicitació per a Mur i d'ànims per a l'Àlex Sastre (penso que es mereixia millors resultats i que pot ser un bon alcalde) i per a Josep Casasnovas, polític que ha fet jo crec una bona feina i que malauradament es queda fora de l'Ajuntament. 

Són gairebé dos quarts de dues de la nit... i temps hi haurà de parlar del 24M... Avui, el 25M de Granollers, políticament parlant, es diu Josep Mayoral, representant del partit... Josep Mayoral. És molt possible, com ens passa molt sovint, que avui prop de les vuit del matí el trobi al carrer Ricomà camí de l'Ajuntament.

Nota: Ahir a la tarda vaig descobrir aquesta pintada que acompanya la crònica a l'ambulatori del centre de la ciutat. Ben bé no sé que vol dir o què significa, però crec que, en el cas que ens ocupa, ve que ni pintada. A tots vostès, bona (nit) Mayo! Són 3/4 de dues de la nit... i això del 24M ho dono per acabat. 

Nota 2: A Granollers, a les 8 del matí del 25 de Mayo (ral). Recordo que Luchy (Luciano) de l'Europa (eh, Mercè!), ja ho havia dit i avançat fa uns dies: "Mayoral sacará mayoría absoluta y no hay más que hablar". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada