dilluns, 27 d’abril del 2015

Ha mort Joan Pi i Cabanas

Joan Pi al Parlament de Catalunya.

Tenia 93 anys, era de Granollers i un lluitador incansable en la defensa dels drets de tots aquells que van patir les conseqüències de la Guerra Ciivil. Va morir dissabte passat i en fer un recordatori de la seva vida just és destacar el paper que va jugar al capdavant de l'Associació d'Exinternats del Franquisme a Catalunya, una entitat que treballa per recuperar de la memòria històrica col·lectiva totes aquelles persones que van lluitar per les llibertats democràtiques i nacionals i que les represàlies viscudes durant el franquisme no caiguiin en l'oblit. 
Durant molts anys, la seva tasca consistí en defensar els drets de milers de persones que havien caigut en l'oblit i treballà tanmateix per aconseguir ajuts per aquelles persones que, a conseqüència de la guerra, passaven per dificultats. Ho va fer a la seva ciutat, al Parlament de Catalunya...
En clau local, a Granollers, en Pi havia format part de la Comissió del Bombardeig de Granollers i els seus testimonis es van sumar al d'altres persones que van viure, com ell, les conseqüències de la guerra, ja que ell va passar força temps a diversos camps de concentració.
A la redacció de Revista del Vallès del carrer de Girona, vam parlar sovint d'aquests i d'altres temes i sempre recordo el seu orgull per defensar els més desfavorits mostrant sempre un paper conciliador. Els últims anys de la seva vida, les seves activitats van minvar una mica en haver de tenir cura de la seva muller.
 L'any 2013 i amb motiu de la commemoració del 75 aniversari del bombardeig de Granollers, el testimoni d'en Pi va servir per recordar, una vegada més, aquells tràgics fets. Van ser molts els anys que vaig comptar amb el seu ajut i les seves col·laboracions.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada