dimarts, 14 d’abril del 2015

'Per pur plaer' i la literatura eròtica de la Marina Martori

Ada Parellada i Marina Martori. Foto / Editorial Alpina


L'escriptora Marina Martori compta ja des de fa uns dies amb un nou lllibre que sumar  a la seva llarga llista de títols publicats. Ahir dilluns al vespre, dia primaveral, la temperatura ambiental pujà una mica-força-bastant-molt a la llibreria la Gralla de Granollers, escenari de la presentació del llibre Per pur plaer, una manera de contes, microcontes, imatges, poemes, jocs, de paraules i intercanvis d'allò més eròtics segons remarquen des d'Editorial Alpina. El llibre forma part de la col·lecció Marcòlic.

L'acte de presentació comptà amb l'assistència de l'autora i de la restauradora i escriptora Ada Parellada, coneixedora -s'ha llegit el llibre i diu que està entusiasmada- dels bons condiments que ha posat la Martori en els seus relats, que parlen del plaer solitari..., un camp aquest ja conreat en d'altres títols com M'ha posat a cent que no portis calces, M'ha posat a cent el teu consolador vermell...
Aparentment innocent sempre ella en els seus relats, no ho és gens la Marina literàriament parlant, ja que els seus relats transpiren, com és el cas, la realitat d'allò que vol transmetre, i si d'erotisme es tracta, ja se sap quines són les conseqüències més lògiques de les quals ens contagiem ràpidament: ganes de llegir i rellegir, necessitat de descobrir nous camps (literaris) i noves experiències (lectores) amb la corresponent pujada de temperatura (ambiental i... corporal). Els relats de la Martori, com ella mateixa, tenen aquestes i d'altres coses interesants. 

Ben compenetrades en el tema, l'Ada i la Marina no es van posar d'acord però, a l'hora de veure sensualitat en les botifarres, que segons sembla 'posen molt/molt' a l'Ada, acostumada a ficar-les siguin blanques o negres allí on cal i amb precisió perquè facin bon gust, i no tant a la Marina, que prefereix d'altres excel·lències.

El llibre està dividit en dues parts: la primera, Entrant en Matèria, són relats que parlen del plaer solitari i han estat escrits per la Marina. La segona, Matèria en Fusió, són relatsi imatges que d'altres autors han ofert a la Martori i que ella ha retornat (com si d'un joc literari-eròtic es tractés) amb un conte com a resposta. Entre els col·laboradors (ai que em sap de greu Marina no haver estar a l'altura!) destaquen: Eloi Vila (pròleg), Carme Sánchez (epíleg), Joan Tharrats (portada). També hi ha textos d'Ada Parellada, Raül Romeva, Teresa Sagrera, Miquel Martin, Núria Pujolàs, Àlex Sastre, Carme Ballús, Jordi Masó, Montserrat Aloy, Josep Vilagrasa, Carol Badillo, Jesús M Tibau, La Dansa del Ganxo...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada